Jubileumcadeau Genootschap van Professoren, Emeriti en Partners

De kansen en mogelijkheden, de vriendschappen, de ervaringen en uitdagingen die wij kregen tijdens onze studententijd, willen we graag ook aan toekomstige studenten bieden. Zodat ook zij met de academische bagage die die ze hier meekrijgen een bijdrage kunnen leveren aan een betere toekomst.

Helaas is studeren aan de universiteit niet voor iedereen vanzelfsprekend, zoals voor eerstegeneratiestudenten. Een deel van hen loopt tegen financiële en persoonlijke uitdagingen aan. Charisma Hehakaya, ooit zelf eerstegeneratiestudent aan de UU en nu promovendus, liep ook tegen flink wat hobbels aan tijdens haar studie. Daarom heeft zij onlangs het initiatief genomen om het Eerste Generatie Fonds op te richten onder het Utrechts Universiteitsfonds. Met dit fonds wil zij de studenten die dat nodig hebben niet alleen helpen met mentorschap, maar ook met financiële steun aan middelen of projecten die bijdragen aan hun academische ontwikkeling. 

Elke gift, groot of klein, is zeer welkom. Zo geven we samen een bijzonder cadeau en toekomstige studenten de kans hun dromen te verwezenlijken.

Help ook mee!