Draag bij aan het Utrechts Studenten Bomenfonds

"De beste tijd om een boom te planten is 20 jaar geleden. De één na beste tijd is nu."Confucius

 

Het Utrechts Studenten Bomenfonds is een initiatief van studenten om namens de Universiteit bij te dragen aan biodiversiteit. Studenten kiezen zelf de boomplantprojecten uit. Steun dit fonds en doneer een boom!

 

De initiatiefnemers over het Utrechts Studenten Bomenfonds

Wij, studenten, hebben een beschadigd milieu geërfd en het is ontmoedigend om na te denken over onze persoonlijke ecologische voetafdruk. Maar we hebben besloten dat stilzitten geen optie is! We hebben een poging ondernomen om een groene voetafdruk achter te laten in onze gemeenschap door het creëren van de afstudeerboom en een bijbehorend fonds. Hierdoor zal elk afstudeerjaar een boom en een bankje nalaten als herinnering aan hun tijd bij de UU. Tegelijkertijd ondersteunt het bomenfonds boomplantprojecten over de hele wereld, die toekomstige generaties schaduw en schone lucht zullen bieden. Bovendien vormen de jaarbomen in Utrecht een vangnet voor vele diersoorten en dragen zo bij aan een biodiversere (en mooiere) omgeving.

In de kern zijn onze inspanningen afhankelijk van jouw bijdragen: met jouw steun kunnen we een verschil maken en de biodiversiteit een boost geven. Het project begon met Tamara Luiken van de Universiteitsraad en Ay Ling van het Green Office. Hun vastberaden inzet zorgde uiteindelijk voor de zegen van het College van Bestuur. Wij geloven dat de sleutel tot ons succes ligt in het geven van bevoegdheid aan studenten. Jouw financiële steun zal niet alleen een nieuwe generatie doeners in staat stellen, maar zal ook langdurige verbeteringen in onze omgeving teweegbrengen. Van ons allemaal, bedankt voor je donatie.

 

Wil je meer weten over het ontstaan van het Utrechts Studenten Bomenfonds? Lees hier een interview met intiatiefnemers Ay Ling Thung en Tamara Luiken.

* De genoemde bedragen zijn symbolisch en een schatting van wat het planten van een boom gemiddeld kost.

Test pagina

Test pagina