Eerste Generatie Fonds

van totaal € 100.000 (32%)

Als je als eerste uit een familie naar de universiteit gaat, als zogenoemde ‘eerste-generatie-student’, dan vind je meestal moeilijker je weg. Dat ondervond ook Charisma Hehakaya toen zij studeerde. Nu zij aan het promoveren is wil ze graag kennis, ervaring en financiële steun geven aan deze studenten. Zij heeft daarom het initiatief genomen om samen met het Utrechts Universiteitsfonds het Eerste-Generatie Fonds  op te richten.

Om een duurzaam fonds neer te zetten waarmee subsidies uit het rendement verstrekt kunnen worden, is uw steun ook hard nodig. Want alleen samen met u kan de ambitieuze doelstelling van €100.000 gerealiseerd worden.  

De Universiteit Utrecht heeft aandacht voor eerste-generatie-studenten. Het Eerste-Generatie Fonds wil hen extra ondersteunen, zodat ook zij zich thuis en veilig voelen binnen de Utrechtse academische gemeenschap. Dit gebeurt niet alleen door het verstrekken van subsidies, maar ook door mentorschap te bieden en verhalen te delen. Help ook mee!

Op 22 november 2021 verscheen er in de Volkskrant een artikel over dit fonds.

Charisma Hehakaya, zelf een eerste-generatie (PhD) student, nam na haar afstuderen het initiatief om het Eerste-Generatie Fonds op te richten. Zij heeft zelf ook hobbels ervaren tijdens haar studies. Charisma wil graag kennis, ervaring en financiële steun teruggeven aan andere en toekomstige eerste-generatie studenten aan de Universiteit Utrecht.

Charisma heeft de bachelor en master Science, Business & Innovation en master Business Administration op de Vrije Universiteit Amsterdam, en de master Klinische Epidemiologie afgerond aan de Universiteit Utrecht. Sinds september 2018 promoveert zij op divisie Beeld & Oncologie van het UMC Utrecht.

Benieuwd naar de lessen die ze heeft getrokken uit haar ervaringen? Lees het hier:

Als eerste naar de universiteit van de familie, dat gaat niet altijd vanzelf

Haal het beste uit beide werelden als eerste-generatie-student

Charisma's motivatie in het Algemeen Dagblad

 

Dr. Joyce Browne, Epidemiologie / Global Health, Julius Centrum

Dr. Jeroen Janssen, Educatie, faculteit Sociale Wetenschappen

Prof. Kees van den Bos, Sociale Psychologie, Faculteit Sociale Wetenschappen, en Empirische Rechtswetenschap, Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Rana Kuseyri, master Legal Research

Rémi Ter Haar, master Public International Law, Professioneel Vertalen

Joost van Woerkom, master Marine Wetenschappen

Stefan Vermeent, PhD candidate, Faculteit Sociale Wetenschappen

Sarwesh Ishwardat, PhD candidate, Faculteit Sociale Wetenschappen