Thijl 2018

van totaal € 30.000 (53%)

*Doneer nu vanaf €50,- en maak kans op een kamermuziekconcert bij u thuis!*

De wereld van vandaag heeft een Thijl nodig!

Muziek, historie, actualiteit, feest. In Thijl komt het samen. Deze spectaculaire Nederlandse opera over de zestiende-eeuwse geuzenleider Thijl Uilenspiegel slaat een brug tussen de Tachtigjarige Oorlog en de wereld van vandaag.

Die wereld heeft een Thijl nodig: een nar en held tegelijk. Met zijn moed, humor en muziek neemt hij mensen mee in zijn strijd voor recht en vrijheid. Hij komt erachter dat elke strijd, ook voor de meest oprechte idealen, zijn prijs kent. Toch staan Thijl en zijn geuzen voor hoop, moed en plezier.

Thijl 2018 is een uniek project in de cultuurwereld: acht studenten zetten zich in om de grootste Nederlandstalige opera ooit geschreven terug op het toneel te brengen. Komende zomer wordt Thijl van Jan van Gilse voor het eerst in 38 jaar weer uitgevoerd.

Ondanks de vele horden onderweg zijn de voorbereidingen ontzettend ver: de bladmuziek is noot voor noot gedigitaliseerd, aan de muziek wordt druk gerepeteerd en de organisatie heeft de steun van een enorm netwerk aan partners. Toch heeft Thijl ook uw steun nog hard nodig.

Om daadwerkelijk een groots decor te kunnen bouwen en iedereen op het toneel van de beste kostuums te voorzien, is een bedrag nodig van 30.000 euro. Steun de crowdfundingsactie van Thijl en profiteer van diverse voordelen en exclusieve tegenprestaties.

Uw hulp is hard nodig om dit project tot werkelijkheid te maken. Met uw steun worden studenten en professionals verenigd om een historisch werk, de grootste Nederlandstalige opera ooit geschreven, voor het eerst in 38 jaar uit te voeren!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op Facebook, Instagram, Twitter en onze website!

Martijn van Veggel

martijn@thijl2018.nl

0683029270