The Form of Movement

from €1,600 (45%)

In het project The Form of Movement  slaan wetenschap en kunst de handen ineen. Er wordt een antwoord gezocht op de vraag: hoe een pot die zonder klei gemaakt er uit ziet op basis van de opgeslagen herinneringen in het lichaam. De bewegingen van de handen van een ervaren pottenbakker worden vastgelegd met behulp van hand-sensoren. De zo verzamelde data van de virtuele pot worden omgezet in een 3d-print programma, waarna de potten worden geprint in klei.
Het artistieke eindproduct zal een serie van in keramiek geprinte potten zijn, die de zichtbaar maken hoe de herinnering aan de beweging in hoofd en handen werd opgeslagen. De documentaire die gemaakt wordt brengt de interactie tussen hand, brein en materiaal in beeld.
 

In dit unieke project werkt kunstenaar Isabel Ferrand samen met hoogleraar Remco Veltkamp, hoofd van de Game and Media Technology groep. Het project wordt ondersteund door Michel Maasdijk, beheerder van het Motion Capture Lab, keramist/kunstenaar Kees Agterberg en documentaire maker Peter-Paul van der Houven (Art Forever).

 

Wil je het werk van Isabel met eigen ogen zien? 
Bij diverse donaties ontvang je werk van Isabel Ferrand of kan je op bezoek in haar atelier. 

  • bij een donatie van 25 euro zijn we je eeuwig dankbaar
  • bij 50 euro ontvang je een gesigneerde foto van een werk van Isabel Ferrand
  • bij een donatie van 100 euro ontvang je een uitnodiging voor atelierbezoek
  • bij 250 euro uitnodiging voor atelierbezoek plus kleine geprinte pot (10 cm; 15 stuks beschikbaar)
  • bij een gift 500 euro ontvang je een uitnodiging voor atelierbezoek plus grote geprinte pot (20 cm; 6 stuks beschikbaar)
  • Bij een gift van 1000 euro ontvang je een uitnodiging voor atelierbezoek plus originele geprinte pot (40 cm; 3 stuks beschikbaar)