Steun onze democratie

Normal 749cd4d61797292867fab28f7368c3929fd189c7
from € 4.850 (32%)

Een lage stemopkomst zorgt voor een ongelijke vertegenwoordiging in de politiek. Daarom is het schrijnend dat in 2014 de opkomst voor de Europese verkiezingen slechts 37% en onder jongeren slechts 18% was. Juist omdat bij jongeren de opkomst zo laag is, willen wij als jongeren hen motiveren om geïnformeerd naar de stembus te gaan tijdens de Europese Parlementsverkiezingen op 23 mei 2019. Dit doen we door middel van een uitgebreide (o.a. digitale) campagne. Y Vote Utrecht brengt Europese jongeren in contact met Utrechters tijdens een Europees trainingsevent (6-10 maart) en een festivaldag (10 maart). De focus ligt hierbij op mensenrechten in Europa. Na het festival gaan we verder met wijkdialogen (maart-april) en Europe Café's (mei). Tijdens onze evenementen is er een grote rol voor kunst, muziek en theater, zodat we Europa op een andere manier in beeld brengen en nieuwe discussies gestart kunnen worden. Y Vote hoopt op deze manier mensen meer te interesseren in de Europese Unie en bij te dragen aan een goede vertegenwoordiging binnen het Europese Parlement.

Om onze ambitieuze plannen waar te maken hebben we jouw hulp nodig! Wij hebben afgelopen 8 maanden snoeihard ons best gedaan een programma op te tuigen, sprekers en kunstenaars aan ons te binden en fondsen binnen te halen. Nu willen wij jou vragen te doneren, zodat wij onze programmering kunnen realiseren en zelfs uitbreiden met nog meer theater, kunst en bekende sprekers. 

Help ons onze grootse plannen te realiseren, zodat jongeren eindelijk hun stem laten horen en doneer! 

Meer informatie vind je op de Website, Facebook, Instagram

Zet jezelf op geïnteresseerd op het GRATIS festival: https://www.facebook.com/events/363546547556522/ 

--- Giften aan het Utrechts Universiteitsfonds zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Het universiteitsfonds is als ANBI geregistreerd en het RSIN nummer is 002610577.---