ROL

Normal 075b19981d4b1972108da3f7b6d1bdb9d982a533

Iedereen heeft het recht om te leren!

Het Fonds op Naam RechtOpLeren (Recht op Leren) werd in 2018 ingesteld door prof. dr. Bert van der Zwaan en dr. Wilma Wessels. Doel van het fonds is het ondersteunen jonge mensen voor wie de toegang tot universitair onderwijs aan de UU niet vanzelfsprekend is zoals vluchtelingen en achterstandsgroepen. Zij worden middels het fonds geholpen om het maximale uit hun talenten te halen. 

 

Dit jaar werden twee bijzondere doelen gesteund. Het project Debuut, een buddyprogramma waarin UU-studenten die als eerste uit hun familie zijn gaan studeren zich inzetten voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool die opgroeien in een vergelijkbare thuissituatie. Deze studenten hen een realistisch beeld van de universiteit, laten ze hen ervaren dat ze welkom zijn bij de UU en dat zij hier het maximale uit hun talenten kunnen halen. Debuut draagt bij aan het stimuleren en bevorderen van de doorstroom naar het hoger onderwijs.

 

Ahmad Rafea is in september 2018 begonnen met de studie Islam en Arabisch (BA) aan de Universiteit Utrecht. Later bleek dat het Admission Office hem niet kon toelaten, omdat hij nog één vak voor zijn VWO diploma mist, namelijk Duits. Zijn inschrijving is dus stopgezet, maar hij was al anderhalve maand bezig met zijn opleiding in de veronderstelling dat hij verder kon studeren. Als hij het benodigde niveau Duits haalt, mag hij volgend jaar opnieuw starten bij de studie Islam en Arabish (BA).

 

Help ook mee en doneer, zodat nog meer jonge mensen een kans krijgen om te studeren.