Help ons bij het maken van onze documentaire "Upstream"!

van totaal € 4.300 (81%)

Klimaatverandering gaat in de toekomst voor grote problemen zorgen, ook langs de Rijn. De rivier zal veel grotere hoeveelheden water moeten verwerken. Aanpassingen aan dit probleem zijn dus noodzakelijk. Maar hoe doe je dat? Stroomafwaarts van de Rijn komen overstromingen op dit moment niet of nauwelijks voor. Dit is natuurlijk mooi, maar dit zorgt er ook voor dat mensen de noodzaak van maatregelen niet voelen. Hoe zorg je ervoor dat er voldoende draagvlak is? Hoe zorg je dat mensen tevreden zijn over je oplossing voor toekomstige klimaatproblemen langs de Rijn?

In deze documentaire wordt gekeken naar verschillende aanpassingen aan klimaatverandering langs de Rijn. Hoe wordt dit probleem opgelost? Hoe zorgen overheden dat ze de getroffen bewoners meekrijgen in het project? En waarom gaat dat soms goed en soms niet? Wat is verschil tussen de projecten en het draagvlak hiervoor in Zwitserland, waar rampen veel vaker voorkomen, en Duitsland en Nederland?  Dit zijn vragen die wij willen beantwoorden in onze film.

Wat is het doel van de documentaire?

Het doel is om een aanstoot te geven tot discussie over het onderwerp. We hopen dat mensen gaan nadenken over het ontwikkelingsproces dat voorafgaat aan een landschappelijke maatregel. Een maatregel die ons allemaal beschermt - maar op de korte termijn voor veel gedoe kan zorgen. Daarnaast hopen we dat mensen door deze documentaire meer weet krijgen van de maatregelen die om hen heen gebeuren op het gebied van watermanagement.

Wie zijn we?

Wij zijn Stan Schouten en Joren Janzing. We studeren allebei Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Voor Honours Geosciences maken wij deze documentaire over klimaatadaptaties langs de oevers van de Rijn. We hebben een team samengesteld met drie andere jonge studenten die ervaring hebben met het maken van films. We worden in dit project ook ondersteund door het mediabedrijf ScienceMedia.nl.

Waarom crowdfunding?

Het filmen in Nederland hebben we grotendeels al gedaan en heeft niet veel gekost, maar we willen graag de hele Rijn in deze documentaire betrekken. Zo willen we in Zwitserland graag de maatregelen tegen flash floods vastleggen en andere typisch bovenstroomse problemen. In Duitsland zullen we ingaan op de hoge waterstanden in februari en maart, de maatregelen hiertegen en de rol van de lokale bewoners hierbij. We hebben steun nodig om deze reiskosten te betalen. Daarnaast hopen we met een deel van het geld onze apparatuur verder te professionaliseren, zodat onze film het technische niveau heeft om te worden vertoond op de grotere festivals, zoals InScience, IDFA en het NFF. We hebben hiervoor ook al contact gezocht met deze festivals. Voor ons betekent dat uiteindelijk een groot publiek en dus meer mensen die we bereiken met onze film!

Steun ons project en help ons dit onderwerp met een groot publiek te delen!

 

Universiteit Utrecht

ufonds@uu.nl

Kies een bedrag

Hartelijk dank voor uw bijdrage, u heeft ons geholpen met het verder komen met deze documentaire! Onder de mensen die onze pagina hebben geliked én berichten van onze pagina hebben gedeeld, verloten wij de overgebleven stickers en posters!

Hartelijk dank voor uw bijdrage, u heeft ons geholpen met het verder komen met deze documentaire! Onder de mensen die onze pagina hebben geliked én berichten van onze pagina hebben gedeeld, verloten wij de overgebleven stickers en posters!

Bedankt, u heeft ons heel erg geholpen! U krijgt daarom digitaal een bericht van ons met de belangrijkste vorderingen van het project! Als de film uit is geven we een seintje en zult u informatie ontvangen waar de documentaire te bezichtigen is.

Bedankt, u heeft ons heel erg geholpen! U krijgt daarom digitaal een bericht van ons met de belangrijkste vorderingen van het project! Als de film uit is geven we een seintje en zult u informatie ontvangen waar de documentaire te bezichtigen is.

6 donateurs

Bedankt, u heeft ons heel erg geholpen! U krijgt digitaal een bericht van ons met de belangrijkste vorderingen en wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen van het project. Als de film uit is geven we een seintje en zult u informatie ontvangen ...

Bedankt, u heeft ons heel erg geholpen! U krijgt digitaal een bericht van ons met de belangrijkste vorderingen en wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen van het project. Als de film uit is geven we een seintje en zult u informatie ontvangen waar de documentaire te bezichtigen is. U ontvangt een DVD inclusief sticker van het team met het logo erop!

9 donateurs
Aanrader

Bedankt, u heeft ons heel erg geholpen! U krijgt digitaal een bericht van ons met de belangrijkste vorderingen en wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen van het project! Als de film uit is geven we een seintje en zult u informatie ontvangen ...

Bedankt, u heeft ons heel erg geholpen! U krijgt digitaal een bericht van ons met de belangrijkste vorderingen en wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen van het project! Als de film uit is geven we een seintje en zult u informatie ontvangen waar de documentaire te bezichtigen is. U krijgt een speciaal bedankje in de aftiteling van de documentaire! U ontvangt een sticker van het team met het logo erop!

3 donateurs

Bedankt voor uw hulp! U krijgt digitaal een bericht van ons met de belangrijkste vorderingen en wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen van het project. Als de film uit is geven we een seintje en zult u informatie ontvangen waar de documentai...

Bedankt voor uw hulp! U krijgt digitaal een bericht van ons met de belangrijkste vorderingen en wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen van het project. Als de film uit is geven we een seintje en zult u informatie ontvangen waar de documentaire te bezichtigen is. U krijgt een speciaal bedankje in de aftiteling van de documentaire! U ontvangt de poster van onze documentaire!

2 donateurs

Bedankt voor uw hulp! U krijgt digitaal een bericht van ons met de belangrijkste vorderingen en wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen van het project. Als de film uit is geven we een seintje en zult u informatie ontvangen waar de documentai...

Bedankt voor uw hulp! U krijgt digitaal een bericht van ons met de belangrijkste vorderingen en wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen van het project. Als de film uit is geven we een seintje en zult u informatie ontvangen waar de documentaire te bezichtigen is. U krijgt een speciaal bedankje in de aftiteling van de documentaire. U ontvangt een uitnodiging voor 2 personen voor de première! U ontvangt de poster van onze documentaire!

Bedankt, u heeft ons enorm geholpen! U krijgt digitaal een bericht van ons met de belangrijkste vorderingen en wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen van het project. Als de film uit is geven we een seintje en zult u informatie ontvangen waa...

Bedankt, u heeft ons enorm geholpen! U krijgt digitaal een bericht van ons met de belangrijkste vorderingen en wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen van het project. Als de film uit is geven we een seintje en zult u informatie ontvangen waar de documentaire te bezichtigen is. U krijgt een speciaal bedankje in de aftiteling van de documentaire. U ontvangt een uitnodiging voor 2 personen voor de première! U ontvangt het poster van onze documentaire! U wordt uitgenodigd voor een Meet & Greet met de crew!

Wij danken u hartelijk voor uw steun. U wordt speciaal genoemd in de aftiteling als hoofdsponsor! – de film is mede mogelijk gemaakt door u of uw bedrijf. Uitnodiging voor een Meet & Greet met de crew. Een uitnodiging en 2 passe-partouts voor de pr...

Wij danken u hartelijk voor uw steun. U wordt speciaal genoemd in de aftiteling als hoofdsponsor! – de film is mede mogelijk gemaakt door u of uw bedrijf. Uitnodiging voor een Meet & Greet met de crew. Een uitnodiging en 2 passe-partouts voor de première. Natuurlijk krijgt u ook nog de poster van de documentaire!