Draag bij aan plantenevolutie en biodiversiteit

van totaal € 10.000 (14%)
Nog te gaan

De biodiversiteit van de wereld neemt in razend tempo af. In de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht leggen we daarom een nieuwe Evolutietuin aan. Hier ervaren onze bezoekers wat plantenevolutie is en wat het belang is van biodiversiteit. In de Evolutietuin ontdek je dat het plantenrijk altijd in beweging is. En dat het wetenschappelijk onderzoek naar plantenevolutie en biodiversiteit nooit stil staat.

Op die plekken in de tuin waar de acht sleutelmomenten in de evolutie van het plantenrijk zichtbaar worden, komen actiestations. Daar ontdek je spelenderwijs hoe een vaatstelsel werkt. Of waar planten hun stevigheid aan te danken hebben.

De wetenschappers en educatiespecialisten van de Botanische Tuinen ontwikkelen met hun kennis inspirerende actiestations. Maar we moeten ze ook bouwen. En dát kunnen we niet zonder uw steun.

Help mee het verhaal van plantenevolutie een belevenis te maken en doneer!

Heeft u een vraag over de campagne voor de nieuwe Evolutietuin?

 

Neem contact op met Floor Peeters, fondsenwerver bij het Utrechts Universiteitsfonds en de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht via vrienden.botanischetuinen@uu.nl of 06 - 53 27 98 58.